неделя, 13 септември 2009 г.

Top 10 на майка ви и баба ви

Здравейте! След известна пауза по учебни причини се завръщам...с музика от изминалите десетилетия! Нека си припомним хитовете от времето на бурните тийн години на мама и тати! Всъщност, някои песни са от времето, когато са минавали прави под масата.
Редът няма значение.


Castaways- Liar Liar Liar
парче от...1965! Най- големият хит на групата и безспорно яка песничка с онзи жив ритъм на стария рок енд рол.


Nancy Sinatra- These Boots Are Made For Walking
само година след предния трак, излиза този и влиза сред #1 хитовете за 1966. Заради милионите ядосани на мъжете си жени тази песен така и не се забрави както трябва. Звучи сладко, без грам агресия, но ако се заслушате в текста...


The Stooges- Wanna Be Your Dog
трака изживя прераждане като влезе в саундтрака на "Две Димящи Дула". Благодаря ти, Гай Ричи! Запалете едно наргиле ( или нещо друго по избор), пуснете си песента и придърпайте половинката по- близо и вижте какво ще стане. Всъщност, премислете предложението ми, някои деца от там са тръгнали.


Nina Simone- Pirate Jenny
навлязох в годините, когато бабите ви са се раждали- 1928. Но Pirate Jenny е невероятна в много отношения! Преходите, диапазона на певицата, зловещият текст към соул музиката- чуийте го.


The Doors- Break on Through
или повечето други песни на The Doors. Тази специално според мен е недооценена, ако съдим по мястото й в класациите като е излязла.


Клас- Чай
българи, постпънк, най-младата песен в класацията, enough said.


Fear- I love livin' in the city

всъщност майка ви би харесала това, ако е била доволно яка пънкарка. Fear удрят с тази песен в края на 70те на американска почва и изплюват няколко кофи отвращение от света и саморазрушително поведение. Enjoy! I did. (1977)


Fugazi- Bad Mouth
1988, мама вече е била жена и може би дори е била бременна с нас. Ех. А Fugazi са си свирили. Идилия.


My Life With The Thrill Kill Kult- Dimencia 66
1987, мрак, секс, мрак. Абе ТКК. Който ги слуша, знае. Пробвайте и A Daisy Chain 4 Satan.


Echo and The Bunnymen- The Killing Moon
Песен от средните 80, която може би сте чули в "Дони Дарко". Ако имате любовни проблеми, не я пускайте.


Очаквайте още включвания и давайте мнения, предложения, хули за нашите постове. И омразата и любовта ви са добре дошли. Just bring it on!

blaze~

Няма коментари: