вторник, 25 август 2009 г.

Behemoth - Evangelion




Поредното адско отроче,чакано от множеството озверели фенове на екстремната музика,да изпъне свойте адски слузести ципести крила и да поеме своя полет към усилените ни колони,за да завладее съзнанието и сетивата ни.
И на пук на много масови позитивни емоции,аз оставам частично резервиран относно този албум. Има си както силните,така и слабите страни,но ясен баланс между двете така и не се постига. Нека разгледаме по-подробно:
Мислех да започна с похвалите,но просто раздразнението ми след 3-тото преслушване на албума взима връх. И основната и главна критика ми е към ритъм секцията,малко повече,конкретно към барабаниста. Ритъма е отегчаващ до крайност! Еднакъв почти навсякъде. Монотонността е почти всеобхватна,а барабаните са точно в стил АКА-47 и пълнител с безкрайни муниции. Противно на елементарната логика,тези високи обороти създават по-скоро чувство за тромавост,от колкото за интензивна и агресивна музика. Разпилявайки се така,губят възможността да подсилят дълбочината и ударната тежест.
Относно вокалите - типичен Behemoth, фанатично верни на самите себе си,с бликащи черни реки от концентриран сатанизъм. За много това е плюс и ги прави трю,но не са малко и тези, които намират липсата им на развитие за досадна.
Китарите са повече от брилянтни,изрисувайки с хармониите си злокобни и гротескни картини в дори най-неподатливите на влияние слушатели. Завидно високо ниво,което обаче не е подкрепено достатъчно от ритъм секцията.
Албума е хомогенен. Прекалено при това,от където може би идва проблема. Но 2-те парчета, безспорно издигнали се над останалите и демонстриращи върха нечистата мощ на полската дет метъл машина са Ov fire and the void (лично страшно силно напомняща ми at left hand ov God),която с цялата злоба и премазваща тежест,на която са способни поляците, изринва и сдробява на парченца. Другото парче е Lucifer,8 минутен сатаничен епос, най-атмосферичното и мозъкобъркащо парче от диска.
Като цяло,леко разочарован съм, но това е лична преценка. Определено би се харесало на масите фенове,обаче.

Ето новото им видео:

1 коментар:

Unknown каза...

Албума е твърде типичен.Трябваше да вкарат нещо ново,а не го направиха.Към списъка с песни,които си заслужават бих добавила и Shemhamforash(името е от някакъв ритуал за призоваване,гугъл.).
ПП.Забрави да споменеш адската обложка,която им е най-добрата до момента.