неделя, 20 април 2008 г.

Blood Stain Child

Хванаха ме още с първата песен,която им чух,а именно Freedom. Помислих си "А,ето поредната яка скандинавска група". Огромно беше недоумението,в което изпаднах,когато разбрах,че са японци. По изпълненията им не личи особенно. Но едно е сигурно в тези момчета от Осака има мноооого хляб.
Стила им е доста интересен,а това което ми харесва е,че леко го поизменят с всеки следващ албум. Но както някой беше казал за тях "Те са японци,те трябва да са различни". Това си е абсолютна истина,защото в музиката им наред с яките китари и добре дерящия се метал вокал,се приплитат различни trance и dance мотиви,разнообразни сампли и т.н. които доста разчупват общото звучение.
Творчеството им може да бъде разделено на две основни части - първите им два албума Silence of the northern hell и Mystic your heart имат изтърканото шаблонно power metal звучение на повечето албуми в стила.И все пак нищо особенно лошо не може да се каже за тях,но това което правят е просто да следват отвърдените тенденции,без да придават особенна оригиналност. Все пак са много приятни за слушане и ако ги врътнете поне един път няма да е загубено време.
Втората част от развитието им идва с албумите Idolator и Mozaiq,където те на базата на това което заимстват,изграждат своят собствен стил. Мелодиите напомнят на небезизвестния Гьотеборгски звук,но всичко това е умело миксирано с техно и транс мотиви,отличаващи ги от прости имитатори на вече издигнали се групи. Макар и често да ги обвиняват,че копират In Flames,като добре запознат по темата,мога да отрека. Да,те са признали,че са им големи фенове и черпят вдъхновение от тях,също така може и че са използвали сходни мотиви,но Blood Stain Child отъпкват достатъчно добре своята индивидуалност в последното си творение,дискът Mozaiq.
Горещо ви препоръчвам да го прослушате. От край до край,почти няма слаба песен. Албума Idolator е горе-долу същтата работа. И двете неща могат да ви напълнят душата с кеф,от добре замислената композиция.
Песни,който ви приканвам да прослушате са : Freedom,Truth,Embrace me,Metropolice,live inside,peacemaker,final sky и,абе,направо последните две тави.

Стил:Мелодичен дет метъл/пауър метъл/електроника

~Д-р АЛУ

Няма коментари: