сряда, 7 май 2008 г.

Предложение за седмицата I

Grendel


Photobucket

Идващи от Холандия, Грендел започват кариерата си с друго име. Причислявани в жанрове като електроник, индъстриъл и ebm и darkwave те имат мрачен и наситен електронен звук, в който рядко могат да се различат конкретни познати на публиката музилакни инструменти. Влиянието и приносът им към електронната музика е осезаем. Те се сформират през 1997 като през 2000 издават първото си промо CD. Името Грендел произлиза от легендата за Беоулф и Грендел датираща чак до далечния и тъмен 8ми век, разпространяван на английска земя. Грендел е митологичният звят примамващ хората от селото, после удавяйки ги в блато. Песента “Strangers,” от промодиска става клубен хит в Холандия и това донася все повече обороти на въртене на групата по радиото. Популярността й нараства в Испания, Германия и Белгия.
Продължението озаглавено Inhumane Amusement е издадено само 6 месеца по-късно и немския лейбъл NoiTekk незабавно подписва договор с Грендел.
Следва End of Ages EP издаден през 2002 отново добивайки статус на международен хит.
Поредната им музикална рожба Prescription : Medicidе се издава в Европа през 2003, а в Северна Америка през 2004.
През 2005 неуморните холандци издават и Soilbleed EP включващ 5 песни и 2 ремиксирани стари парчета. Мелодиите се запазват все така мрачни, даже задълбочаващи мистиката от предните произведения на групата, басът е наситен, а ритъмът заплашва доброто психическо здраве на неподготвения слушател.
Последният издаден албум в дългата поредица -Harsh Generation, има съвсем ясна и леснодоловима цел- да вдигне адреналина ви. Тригодишната почивка явно е дала добри резултати върху работата на групата, тъй като критиците смятат албума за особено сполучлив и напълно пасващ на harsh ebm стила.


Blaze~

2 коментара:

Анонимен каза...

Добро :)

Д-р АЛУ каза...

Песничките много кефят. Свалих си няколко тяхни,създават страшна атмосфера.