четвъртък, 1 май 2008 г.

Velocifero

Новият албум на Ladytron- Velocifero излезе на 6ти март тази година и прочутата електроник-алтърнатив група отново радва феновете си с песни, както на английски, така и на български език.
Photobucket
The setlist:
1. Black Car
2. Ghost
3. I'm Not Scared
4. Runaway
5. Season of Illusions
6. Burning Up
7. Kletva
8. They Gave You A Heart, They Gave You A Name
9. Predict The Day
10. The Lovers
11. Deep Blue
12. Tomorrow
13. Versus
Това, което трябва да направи впечатление на всеки българин в този албум е кавърът на прословутото парче на Щурците- Клетва. Не мога да определя варианта на Ladytron като успешен, но е трудно да се придаде ново звучене на утвърден хит, което да се хареса на публиката.
Black cat- български текс, звученето ми допада, интрото преди текста е доста дълго, но може да се каже, че упоява преди да започне допълнително омайващото редене на думи.
Ghost и Burning Up са приятни за слушане и феновете на групата ще познаят типичния им стил: създават асоциации пренасящи слушащия в чудния свят на Ladytron, който е колкото свързан с бъдещето, толкова и с някакво усещане за миналото.
Тhe Lovers, Tomorrow и They gave you a heart, they gave you a name не правят особено впечатление, поне на мен, и могат да се класират като песни пълнеж, но не мога да ги заклеймя като подчертано слаби.
Predict the day, Deep Blue, Versus и Season of Illusions имат доста приятни за слушане моменти и като цяло всъщност мога да твърдя за албума, че има експерименти с електронното звучене, но умерени и нищо прекалено грубо и крайно.
Velocifero няма да разочарова никого с цялостното си звучене и е подходящ за разнообрази на сивия ежедневен ритъм. Пречупен през музикалния поглед на Ladytron светът има различно лице или казано по-разговорно, филмът става съвсем друг. Ако трябва да поставям оценка по десетобалната система, бих казал 7/10, защото албумът наистина е много приятен за слушане, макар и да не е революционен, все пак е типично Ladytron!
Дори и като цяло да не сте особени привърженици на electronic сцената, препоръчвам си този албум и като цяло групата- защото има магия, защото Ladytron са различни, защото е нещо, което преобрази деня ви.

2 коментара:

Д-р АЛУ каза...

Интересно,това че има български изяви привлече вниманието ми.Ще се хвърли едно око непременно.

Blaze~ каза...

мда, хвърляй по едно око на изпълнителите, за които пиша ;) смятам да са доста разнообразни