четвъртък, 15 май 2008 г.

Opeth - Watershed


Деветата студийна продукция на шведската прогресив дет метал група Opeth,наиминована Watershed ще излезе на 3-ти юни тази година. Това е първият им запис в който ще участват барабаниста Мартин Аксенрот и китариста Фредерик Акесон.
Творението им ще излезе в 2 форми - стандартен диск и специално издание,което ще включва три допълнителни песни,бонус DVD със запис на всички парчета (без бонусите) със 5,1 съраунд миксиран звук и видеота на репитиции,работа в студиото и допълнителен артуърк.
Вече беше издаден сингъл,включващ два трака от предсоящия албум - Porcelain heart и The Lotus Eater.
Очакванията на феновете са големи,но лично мисля,че Opeth ще се представят достойно. Официалното видео към Porcelain heart можете да видите тук (мен лично ме очарова) :



~Д-р АЛУ

3 коментара:

Анонимен каза...

Би ли ми обяснил каква е разликата между прогресив е мелодик дет метъла? (Може и като се видим)

бтв този темплейт на блога е по-добър от предния. Само трябва да оправите големината на основното поле, че клиповете от тубата са леко изрязани.

Blaze~ каза...

и клиповете и обложката на албума, която пуснах също ми се струва изрязана, но ще го поправим :)

Д-р АЛУ каза...

Ок,ще видя какво мога да направя по въпроса с новия темпейт.

@Lyust,отностно стиловете,разликата е следната:
Прогресивният дет метъл се отличава от нормалният дет метал със сложността на музиката. Характеризира се с атипични ритми, странни мелодии,класически мотиви и акустични препратки вплитащи се с тежката музика на дет метала.Най-характерното за този стил са неочакваните обрати на мелодията като цяло.
Мелодичният дет метъл представлява нещо като хибрид между хеви метъл и дет метъл,съчетавайки живите и хармонични мелодии и високи крещящи или пеещи вокали с ниските тежки звуци на китарите в дет метала и дрането на вокала.

Аз поне така ги разграничавам,ако някой има друго мнение,нека го сподели. :)