вторник, 27 май 2008 г.

Moonspell - Night eternal



Портогалски готически метал,anyone? Бас хващам,че повечето от вас са се сблъсквали поне един път с тази група,но едва ли всички са и обърнали внимание. Е,новия албум определено заслужава да му се отдаде нужната почит.
Още на първо прослушване ви хвърля в свят,изтъкан от нижки от нажежен като горещо желязо,мрак. Вокалът е на страшно ниво,придавайки на песните особенното за Moonspell звучение. Това което ми направи много впечатление е съскащото като кобра black metal влияние на моменти,достатъчно осезаемо за да ни привлече,но същевременно скрито и не изпъкващо на преден план. Включванията на женски вокал на лиричните отклонения е просто попадение в десятката. Макар и според феновете,новата тава да не се доближава до страхотнните изпълнения в Wolfheart или Irreligious,не пренебрегвайте силното завръщание на иберийците,защото много ще сгрешите.
Песни като Scorpion flower могат просто да ти напълнят сърцето с прекрасните отсвирвания и заряд,който те удря в гърдите - красиво,готическо.... Dreamless (Lucifer and Lilith) е толкова силна и улавяща,а на Hers is the twilight имаш чувството че си на сам на върха на катедралата на хълма Хратчъни в Прага,сумракът те обгръща,а вятъра развява разкъсантата ти наметка,плъзгаща се по шиповете,стърчащи от купола.
Наистина,много силен албум. Препоръчвам ви го. Хайде,нападайте докато е още топъл.
Ето едно предложение от мене:


~Д-р АЛУ

Няма коментари: