сряда, 7 май 2008 г.

Made in Bulgaria- Сепуко 6!

Класифицирани в така обширната алтернативната рок сцена, Сепуко 6 предлагат на българските фенове достатъчно здрав рок, подкрепен от силните вокали на фронтмена Ангел Каспарянов, за да си спечелят многобройни фенове от цялата страна. Групата се сформира през 2002 от бившите членове на Fyeld Веселин Чипилов (бас) и Георги Джеферски (китара), баранист става по-късно присъединилия се Ангел Вълковичин. Над 6 месеца момчетата търсят подходящ за стила си вокалист, като същевременно работят въху авторските си парчета. Ангел Вълковичин напуска България, Веселин Чипилов се връща във Fyeld, а Джеферски се присъединява към Кълн и проектът Сепуко 6 е замразен.
За късмет обаче, една отдавна забравена от момчетата обява лепната от тях на музикален магазин възражда Сепуко 6. Ангел Каспарянов се отзовава на обявата и е приет за вокалист на формацията през ноември 2002. Музикалните възгледи на четворката си пасват и те правят своя музикален дебют в О'Шипка в началото на 2003 под името Абсент. Под това име четиримата издават 7 авторски парчета и въпреки лейбъла ню метъл, към който са причислявани, предпочитат да не бъдат категоризирани музикално.
През лятото на 2003 са записани 3 демо парчета, но групата си остава все така вярна на ъндърграунд сцената, като само името се трансформира от Абсент в Сепуко 6. Демо от 5 парчета в Стейн Студио успяват да запишат в края на същата 2003 година, като следва и договор с Господин Господинов- Гепи за запис на цял албум и работата започва през март 2004 и след 3 месеца всички тракове са готови. През май 2005 Стейн Студио спонсорира и подпомага създаването на клип към песента Душкомфорт от предстоящия дебютен албум "Опитомен'. Албумът излиза през юни, а през декември е заснет клип и към Сюблимация.
Следващият албум на групата започва пътя си през 2006 като пилотен сингъл от него е "Де Ниро е друг". Върху материалът се работи съвместно с продуцент от Стейн Стидио, но през 2007 групата прекъсва отношенията си със студиото и през следващите няколко месеца представя вече готови парчета на живо. Очакваше се студийните записи да бъдат подновени в края на лятото на 2007.
Видеоклипът към Душкомфорт може да видите тук => клик
Групата има и официална myspace страница, на която може да следите за ъпдейти на концертни дати, музикален материал и новини. Тук има и клипове към песните Сюблимация и Де Ниро е друг.
Четворката провежда концертите си в непретенциозни, малки клубове в София, Пловдив и т.н. като посещаемостта е променлива, но групата се радва на твърда фен-база. Групата изпъква от общия фон на българската музикална сцена, както с инструменталите, така и с текстовете си и с непогрешимите вокали на Каспарянов. Мненията и оценките за работата на Сепуко 6 варират рязко, но едно е сигурно- те успяха да се превърнат в явление през последните някоко години, чиято съдба е несигурна, но интересна и си струва да бъде следена от близо.


Blaze~

2 коментара:

Д-р АЛУ каза...

Инструментала ме радва много,приятни са за слушане. Само вокала нещо...абе не знам,признавам му че има хубав глас,но прекалява с фалцета,поне така ми се струва.
Абе,като цяло,готина група,хубава музика.
Браво за ревюто,много е сполучливо.

Невестулка каза...

Много ми допаднаха ^^